Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ-ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ

ΕΝΙΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΣΔΕ ΑΧΑΪΑΣ


ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ-ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ


Συνάδελφοι-ισσες


Τώρα που έχει ολοκληρωθεί ό μεγάλος όγκος των αποσπάσεων-διαθέσεων θέλουμε να σας ενημερώσουμε για την στάση που κρατήσαμε στο συμβούλιο σε όλη αυτή την διαδικασία. Οι αποσπάσεις-διαθέσεις ξεκίνησαν για την σχολική χρονιά 2009-10 μετά το δεκαπενταύγουστο λόγω της καθυστέρησης ανακοίνωσης από το υπουργείο των αποσπάσεων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ.
Από την πρώτη συνεδρίαση στις 19 Αυγούστου δηλώσαμε ότι δεν θα δώσουμε θετική ψήφο για αποσπάσεις σε γραφεία και διεύθυνση εκτός από τους συναδέλφους που με αίτησή τους και για ευνόητους λόγους το ζητούν (πχ υγείας κλπ). Στην πράξη υπήρχαν ελάχιστες τέτοιες αιτήσεις. Οι συνολικές αποσπάσεις που έγιναν από το ΠΥΣΔΕ είναι περίπου 45 και αν προσθέσουμε και τις 55 που έγιναν από το υπουργείο (στο νομό μας) μιλάμε για συνολικά 100 συναδέλφους που είναι σαφώς περισσότεροι από τα κενά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε όλα τα σχολεία του νομού μας!!!
Συμφωνήσαμε σε όσες αποσπάσεις δεν συγκρούονταν μεταξύ τους αρκεί να υπήρχε ωράριο διδασκαλίας στο σχολείο που ζητούσε ο συνάδελφος να πάει και πήγαινε αντικαταστάτης στη θέση του. Προσπαθήσαμε να βάλουμε κριτήρια στις περιπτώσεις που περισσότεροι του ενός συνάδελφοι ζητούσαν απόσπαση για το ίδιο σχολείο.
Ζητήσαμε επιτακτικά οι διαθέσεις να γίνουν στην λογική της ισοκατανομής των ωραρίων ανά κλάδο και ειδικότητα. Για να διευκολύνουμε μάλιστα τους συναδέλφους στην επιλογή σχολείου για διάθεση αλλά και για λόγους διαφάνειας στείλαμε στα σχολεία πίνακες με τα κενά και τα πλεονάσματα στα σχολεία μετά τις αποσπάσεις, πράγμα που έγινε για πρώτη φορά.
Αντιδράσαμε σθεναρά στις αποσπάσεις-διαθέσεις συναδέλφων που «απευλεθερώνονταν» λόγω σύμπτυξης τμημάτων πχ 8ο Γυμνάσιο Πάτρας.
Όμως, συνάδελφοι, όταν για χρόνια τώρα ένας μηχανισμός είναι προσανατολισμένος στην λογική εξυπηρέτησης υμετέρων-και μέσα σ ένα χρεοκοπημένο σύστημα τοποθετήσεων-αποσπάσεων-διαθέσεων-μοριοδότησης -είναι πραγματικά εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθεί πλήρως από έναν αιρετό (όταν ο άλλος είναι πλήρως ταυτισμένος με την διοίκηση) η σωστή και δίκαιη κατανομή του προσωπικού στα σχολεία. Γι αυτό σας καλούμε για άλλη μια φορά για την άμεση σύνδεση των συλλόγων και του καθενός συνάδελφου ξεχωριστά με το ΔΣ της ΕΛΜΕ του οποίου τις συνεδριάσεις πάντα παρακολουθούμε, για ενημέρωση-καταγγελία θεμάτων που έχουν σχέση με το ΠΥΣΔΕ.
Τελειώνοντας θέλουμε να ενημερώσουμε ότι θα καταψηφίσουμε τις προσλήψεις ωρομισθίων προτείνοντας την πρόσληψη αναπληρωτών και ότι στις επικείμενες κρίσεις για υποδιευθυντές για ένα χρόνο σε 22 σχολεία του νομού θα πάμε με την πάγια θέση του κλάδου για εκλογή από τον σύλλογο. Έτσι όπου υπάρχουν περισσότερες από μια υποψηφιότητες θα ζητήσουμε με παρεμβάσή μας την γνώμη του συλλόγου παρότι αυτή δεν προβλέπεται στις περιπτώσεις αναπλήρωσης. Καλούμε δε τους συλλόγους αυτούς να μην απεμπολήσουν αυτή την κατάκτηση του κλάδου και να μας βοηθήσουν στην διαδικασία αυτή.


ΥΓ. Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές κυκλοφόρησε προκήρυξη του αιρετού Φωτόπουλου που ….επιτακτικά ζητάει αναπληρωτές τώρα που άλλαξε η κυβέρνηση. Λες και τα κενά δεν υπάρχουν στα σχολεία από τις 11 Σεπτέμβρη και δεν ήταν η κυβέρνησή του που έκανε όλες αυτές τις αποσπάσεις στα γραφεία και τους φορείς .


Για την ενιαία αγωνιστική κίνηση για το ΠΥΣΔΕ Αχαΐας


Ντάφλος Γιώργος 13ο Γυμνάσιο Πάτρας τακτικός αιρετός τηλ σχολείου 2610424543, κιν 6932411300
Παΐζης Παναγιώτης ΓΕΛ Καστριτσίου αναπληρωματικός αιρετός κιν 6944347119


Πάτρα 19/10/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: